پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز سه شنبه ، 1403/09/13

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

کارشناس بازرسی و نظارت بر داروخانه ها و شرکت های پخش دارویی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: مسمومیت دارویی یکی از متداول‌ترین انواع مسمومیت‌هاست که استفاده بیش از حد مجاز هر دارو یا ماده‌ای می‌تواند باعث ایجاد این نوع مسمومیت شود.


کارشناس بازرسی و نظارت بر داروخانه ها و شرکت های پخش دارویی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: مسمومیت دارویی یکی از متداول‌ترین انواع مسمومیت‌هاست که استفاده بیش از حد مجاز هر دارو یا ماده‌ای می‌تواند باعث ایجاد این نوع مسمومیت شود.


به گزارش روابط عمومی معاونت غذا وداروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج؛ دکتر کامبیز رستمی زاده گفت: در بعضی مواقع این مسمومیت می‌تواند در همان دوز تجویزی نیز به وجود آید که دلایل آن می‌تواند مواردی همانند تداخلات دارویی، ژنتیک و وجود مشکلات زمینه ای باشد.


وی اذعان داشت: بطور کلی مسمومیت دارویی می‌تواند به صورت تعمدی یا اتفاقی ایجاد شود به همین دلیل توجه به نکات دارویی هنگام مصرف آنها ضروری است.


دکتر رستمی زاده اذعان داشت: از مصرف خودسرانه دارو بپرهیزید و دارو را زیر نظر داروساز یا پزشک خود مصرف نمایید زیرا مصرف بیش از اندازه یک دارو بیش از دوز تجویز شده نه تنها روند درمان را سریع نمی‌کند بلکه می‌تواند باعث بروز عوارض جانبی و یا مسمومیت‌ها شود.


وی تاکید کرد: توجه داشته باشید که در صورت فراموشی یک دوز مصرف، دوز بعدی را دو برابر نکنید در این موارد طبق دستور داروساز،  پزشک و یا بروشور دارو عمل نمایید. همچنین توجه به تاریخ مصرف داروها قبل از مصرف دارو ضروری است، داروهای تاریخ گذشته می‌توانند باعث آسیب جدی به شما شوند.


دکتر رستمی زاده با بیان اینکه برای داروهایی مانند قطره‌های چشمی، گوش،  بینی و شربت‌های خوراکی علاوه بر تاریخ انقضا به مواردی همچون مدت زمان و شرایط نگهداری پس از باز شدن محصول توجه کنید.


کارشناس بازرسی و نظارت بر داروخانه ها و شرکت های پخش دارویی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: داروها را از بسته بندی خارج نکنید مگر مقداری که قصد مصرف آن را دارید و آن را در شرایط مناسب طبق راهنمای روی جلد آنها نگهداری کنید.


وی خاطرنشان کرد: داروهای مربوط به بیماران مبتلا به افسردگی، افرادی که تعادل رفتاری ندارند و یا افرادی که سابقه اقدام به خودکشی دارند را دور از دسترس قرار دهید و مراقبت‌های دقیقی در مورد نحوه مصرف داروها توسط ایشان داشته باشید.


رستمی زاده افزود: مصرف مقادیر بسیار بالا از داروها ممکن است در ابتدا علامت و نشانه خاصی نداشته باشد ولی وضعیت فرد به طور ناگهانی وخیم شود بنابراین حتی اگر فرد مصرف کننده علائم خاصی ندارد او را به سرعت به مرکز درمانی منتقل کنید.


وی با اشاره به اینکه شربتی که چند ماه از باز کردن آن می‌گذرد را باید دور ریخت زیرا ممکن است باعث ایجاد مسمومیت شود، خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه کودکان و کهنسالان آسیب ‌پذیرترین قشر برای عوارض جانبی مسمومیت و تداخلات دارویی می‌باشند هنگام مصرف داروها دقت کنید و برای مصرف شربت از سرنگ و یا قاشق مدرج استفاده کنید. قاشق های غذاخوری چای‌خوری و مرباخوری معیار مناسبی برای اندازه‌گیری دوز مصرف دارو نیست.